Færre konkurranser skal gi EM-suksess

Folkebladet skriver:

Mandag ble Marielle Kongsvold tatt ut på landslaget for 2016. Færre konkurranser håper hun skal sikre målet om EM i november.

OSLO: Kongsvold var brennsikker på at hun ikke kom til å få plass på landslaget etter et langt skadeavbrekk.

Men seieren i Scandinavian Open i oktober var nok til å imponere landslagsledelsen til å gi Kongsvold fornyet tillit.

– Jeg var så skuffet over å ikke komme til VM, da ville jeg ikke gå inn med noen forventninger om at jeg skulle få plassen, sier Kongsvold om landslagsuttaket.

– Jeg vet at det var jevnt mellom meg og hun som var i VM. Jeg tror også de var usikker på om de skulle ta ut noen i det hele tatt, legger hun til.

Fire stevner

Men nå kan hun begynne å planlegge året på landslaget og den optimale oppkjøringen for å kvalifisere seg til EM i november.

Færre konkurranser skal gjøre at Kongsvold når det målet.

– Grunnen til at jeg ikke kom til VM var fordi jeg deltok på for få stevner. Så jeg tror jeg kommer til å nedprioritere andre ting og fokusere fullt på de stevnene som er med på avgjøre om jeg kommer til EM eller ikke. Jeg kommer ikke til å delta på mye annet, sier Kongsvold.

Det er fire stevner 24-åringen allerede har siktet seg inn mot.

Irish Open, åttemannturneringen i Oslo, World Cup i Italia og Scandinavian Open i Oslo.

– Jeg blir selektiv på stevnene jeg deltar på. Det er også på grunn av skole. Nå i vår har jeg siste innspurt på studiet, sier Kongsvold, som etter eksamen til våren er ferdig utdannet osteopat.

Motivasjon

Hun innrømmer at hun har vært langt nede på grunn av skadeproblemene som har holdt henne på sidelinjen i lang tid.

– Jeg var redd for at jeg ikke skulle takle sesongen som kommer. Å få en plass på landslaget hjelper meg til å finne motivasjon til å fortsette.