Over og ut i nord

Sommeren i nord er over for denne gang. 

Knallvær uten like fra start til slutt. Kan ikke huske sist gang det har vært så fantastisk vær så lenge! Samtidig kan jeg ikke huske å ha vært så bleik i ferien. Det har vært en uutholdelig varme, så vi har vært ekstremt mye i skyggen. Men herregud, jeg skal ikke klage. Er sikkert 50 år til neste gang. 

Siste dag på hytta ble avsluttet med morgenbad. Kommer til å savne det!

Hyttetur kan aldri gjennomføres uten å ha hengt etter båt i donut,- og ikke minst stått på vannski. Utrulig gøy! Neste år skal vi teste ut wakeboard,- gleder meg allerede. 

Etter å ha tilbragt lørdagen i Narvik med familien kjørte Nicolai og jeg tilbake til bygda mi. Søndag var det Kongsvolddagene i Øverbygd. Tunet hvor mine tippoldeforeldre bosatte seg er nå ett av bygdemuseumene i Målselv. Gudstjeneste, barnedåp, bygdemat, utstilling, sang, barneleker og skuespill var noe av det som ble stelt i stand denne dagen. Det er like trivelig hvert år å lære om historien til bygda, og familien min. Bestefar var primus motor for at dette bygdemuseet skulle havne nettopp på Kongsvold,- det er jeg utrulig glad for. 

Lærerikt å se på skuespill om hvordan posten fikk skylden i hvorfor Nord-Norge ikke fikk være delaktig i hva som foregikk på Eidsvoll på 1800-tallet. Etter forestillingen fikk jeg og gudbarnet mitt Runa kose litt med geitene og kaninene på tunet. 

I dag har dagen gått i ett med trening, familiebesøk, reising, og farting hit og dit. 

Nå er beina endelig på plass i Oslo,- enn så lenge. 

I morgen tar vi turen vestover til Nicolai sin hjemplass. Det blir spennende. :)