Kan i verste fall være ute i et år

SPORT, Folkebladet

Publisert: 14.08 2014 20:18 Sist oppdatert: 14.08 2014 20:18

Marielle Kongsvold har fått bekreftet at det er nakkeprolaps hun har slitt med siden i vinter. – Nå kan jeg være ute i alt fra én måned til et år, forteller kickbokseren.

OSLO: Kongsvold fikk onsdag beskjeden hun var forberedt på å få. Det er prolaps i nakken som har gitt henne store smerter det siste halve året.

– På en måte er det godt å få konstatert at det er dette. JEg har følt at jeg har gått rundt og klaget uten grunn. Samtidig er det utrolig trist å vite at det er dette som problemet, da vet jeg at det også tar tid før man blir bra igjen.

– Det kan ta alt fra én måned til et år før jeg blir bra igjen. Jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for at det skal gå fort og er villig til å gjøre det jeg må gjøre og det jeg får beskjed om, sier 23-åringen fra Øverbygd.

Alternativ trening

Hun har fått beskjed fra fysioterapeuten om å legge kickboksingen til side fremover.

I stedet blir det alternativ trening for å blir helt bra igjen i nakken.

– Det blir mye styrkeøvelser på nakken, blant annet mange slyngeøvelser jeg må gjøre for å bygge opp muskulaturen rundt.

Rekker EM?

Kongsvold er innstilt på at Scandinavian Open på hjemmebane i Oslo i midten av september går fløyten. Spørsmålet er om hun rekker EM i slutten av oktober.

– Jeg må uansett se det an etter hvert, men min indre drøm er at jeg må trene alternativt for så å bli klar til EM.

– Men tar det veldig lang tid og jeg ikke blir bra, kan karrieren være over. Derfor er det viktig at jeg tar det alvorlig nå og at jeg lytter til kroppen og tar det med ro.

(Folkebladet.no)

Se artikkelen HER.