Fortsatt skadeplaget

Sporten, Folkebladet.

Publisert: 11.08 2014 19:03 Sist oppdatert: 11.08 2014 19:03

Marielle Kongsvold har slitt med nakken siden i vinter. Nå kan hun ha fått svar på hva som har gitt henne store smerter hver dag siden mars.

OSLO: Kongsvold var i forrige uke på den første landslagssamlingen i kickboxing etter sommerferien.

– Det var egentlig veldig deilig. Godt å komme tilbake til faste rutiner, se alle sammen igjen og å komme tilbake til miljøet, sier Kongsvold.

Men ikke alt var fryd og gammen på landslagssamlingen. For fortsatt har hun smerter i nakken, noe som har fulgt henne hver dag i et halvt år.

Etter et møte med fysioterapeuten på Olympiatoppen, ble hun sendt i MR-røntgen.

– Han sa at dette tok alt for lang tid og at det ikke var normalt. Så det er ser ut som at jeg har en prolaps i nakken, noe som tar et par måneder før den tørker ut. Da er det plutselig ikke så rart at jeg har vondt, sier Kongsvold.

EM kan ryke

At hun fortsatt har store smerter i nakken hver eneste dag, gjør at Scandinavian Open om en drøy måned og EM i kickboxing senere i høst, kan ryke.

– Jeg må rett og slett se hva de anbefaler meg å gjøre. Det er flere jenter fra Norge som kriger om plassen før EM.

Men det å reise til EM, samtidig som man må ivareta helsen, er problemstillingen 23-åringen fra Øverbygd står ovenfor.

Og skal det blir tur til EM, er det viktig med kamperfaring fra Scandinavian Open.

– Det er EM jeg vil gjøre det bra i, men samtidig er det viktig å få kamperfaring. Det er viktig å konkurrere for å kunne prestere. Men hvis jeg konkurrerer kan det gå på beskostning av nakken.

– Per dags dato må jeg ta forhåndsregler og være forsiktig. Samtidig er det betryggende å få et svar på hva det er, da vet jeg hvordan jeg skal behandle det.

Vondt døgnet rundt

– Hvordan har det vært å ha disse problemene i et halvt år?

– Det verste er egentlig motivasjonen, det å måtte bygge den opp gang på gang. Det er ikke noe artig å ha vondt i nakken døgnet rundt siden mars.

Endelig svar på om det er prolaps eller ikke, får hun trolig på onsdag. Da skal hun i møte med både legen og treneren.

– Det er ikke sikkert at det er det, men det kan være det. Hvis det er det estimerer det seks måneder på at den tørker helt ut. Så jeg ser for meg at den er bra til EM.

(Folkebladet.no)

Se artikkelen HER.