8 grunner til hvorfor du bør få massasje

Etter en uke med landslagsamling er musklene og kroppen sliten og støl. I dag har jeg vært på Beautysecret hos Julia for å få massasje,- og herreminhatt det var godt.

Før sommeren var jeg flink til å gå på enten osteopati-behandling eller massasje. Det er viktig å gi kroppen litt pleie mellom "slagene". I sommer har jeg vært mye på farta, har derfor ikke vært på behandling her i Oslo,- det skal det bli endring på nå. Avslappet og sliten sitter jeg her i sofaen,- det er ikke mange minuttene til jeg må ta kveld. Men først skal jeg remse opp noen punkter på hvorfor det er lurt å få massasje!

1. Økt sirkulasjon: Massasje øker blodgjennomstrømmen, som kan påvirke forsyningen av nødvendige næringsstoffer. 

2. Immunforsvar: Stresshormonet kortisol har dårlig innflytelse på immunforsvaret. Ved massasje vil produksjonen av dette hormonet synke.

3. Avslapping for muskler og hodet. Hormones oxytocin (kjærlighetshormonet) frigis,- som senker blodtrykk, hever smerteterskel, reduserer stress og roer nervesystemet.

4. Bedre elastisitet. Massasje øker bodsirkulasjon, som gjør at collagenfiber stimuleres,- som igjen gjør at cellefornyelsen øker. 

5. Bedrer søvnen. Ved produksjon av oxytocin roer nervesystemet og kroppen seg.

6. Reduserer melkesyre, som igjen gir kjappere restitusjon etter aktivitet. 

7. Roer nervesystemet. Kortisol og adrenalin synker, oxytocin øker. 

8.  Behagelig! DET er uten tvil det viktigste. 

Massasje er nok noe av det beste jeg vet! Massasje kan ikke måle seg med mye annet i alle fall..

Nakken er nå smurt inn i denne kremen som skal være sirkulasjonsøkende og kjølende. Den skal visst være bedre enn tigerbalsam,- så da må den uten tvil testes ut. 

Det begynner å bli kjøligere i hovedstaden. Siste dagene med ferie og sommer skal nytes før skolestart. Epleslang, husking, rusling og nyting av Oslos perler. 

NÅ er det natt. Døgnrytmen må på plass før skolestart. Må prøve på det i alle fall..