Internasjonale jentedagen

Seks av FNs Tusenårsmål involverer jenter. Jenter er de fattigste, færre jenter enn gutter fullfører grunnskolen, jenter utsettes for mer kjønnsbasert vold og langt flere jentebarn dør før de har fylt fem år.

Jenter har også større risiko for å bli smittet av hiv enn jevngamle gutter, samtidig som komplikasjoner under graviditet og fødsel nå utgjør den største dødsårsaken for jenter mellom 15 og 19 år.

Globalt finnes det 75 millioner jenter som ikke går på skole. Som konsekvens av dette er to tredjedeler av alle analfabeter i verden kvinner.

http://m.fn.no/Aktuelt/Kalender/Den-internasjonale-jentedagen

Samtidig har det vært stort fokus på Thea 12 år i dag. Hun skulle "gifte" seg med 37 år gamle Geir. Bryllupet mellom disse to har fått stor oppmerksomhet både i Norge og utlandet. Heldigvis ble det "stoppet".

 Vi er absolutt heldig som vokser opp her i landet vårt. Både som jenter og gutter

Det var kveldens lille tankevekker...  

Ellers har jeg brukt mesteparten av dagen på å vaske ned hybelen min. Mandag leveres nøkkelen,- og det er no more studenthybel! Det gledes

I går inneholdt formiddagen skole, og behandling på Olympiatoppen. På rommet til Birgit og Julie hang dette flotte bildet av Mette. Motiverende og inspirerende!  

Godt å tilbringe litt tid med jentene selv om jeg ikke skal delta i EM. 

Også fikk jeg dette nydelige armbåndet av Birgit. 

Ellers har besta hatt bursdag i helga. Snap og Facetime er tipptopp på sånne dager!

Også har vi vært på møbelbutikk i dag. Mye fint!! 

Nå er det tid for film☺️

Ha en fin kveld