Fornyet landslags-tillit

Marielle Kongsvold (23) starter det nye året med fornyet tillit på landslaget i kickboxing.

OSLO: Det har imidlertid ikke vært noen selvfølge. 2014 startet godt med to seiere i norgescupen i Tromsø, samt seier i Irish Open i februar.

Etter det har imidlertid alt gått galt for Øverbygd-kvinnen.

Siden slutten av mars slet hun med store smerter i nakken, noe som etter undersøker på høsten viste seg å være prolaps. I november ble hun operert for skaden.

Lyspunktene i starten på 2015 er at hun er ferdig med smertestillende - og at hun får fornyet tillit på landslaget.

– Jeg må være så ærlig å si at dette hjelper masse. Det har vært tungt å gå gjennom skade og å være så lenge borte. Man mister jo litt troen på at man kan fortsette. Man har ikke uendelig med motivasjon, sier Kongsvold til Folkebladet.

– Men nå har du kanskje fått en god dose med ny motivasjon?

– Ja, absolutt. Jeg merker det. Samtidig må jeg være flink til å være tålmodig. Det er dette jeg vil drive med, men jeg må holde meg selv i tøylene.

3-4 måneder

Nå venter en periode på 3-4 måneder hvor hun gradvis kan trene mer og mer, før nakkeproblemene forhåpentligvis er helt borte. Da har hun slitt med skaden i et helt år.

– Da skal jeg ha trent opp nakken min godt slik at den skal være rustet til å ta imot slag mot hodet. Jeg kan trene rolig, men mer enn å bare gå tur. Jeg må bygge opp sakte og kommer til å trene for å tåle belastning. Målet nå er å bli skadefri og symptomfri.

VM?

Første konkurranse blir trolig ikke før verdenscupen i Italia i mai. VM i Irland i november skimter hun også i det fjerne.

– Jeg har en liten drøm om å delta på World Cup i Italia, og eventuelt gradering. Da er det sommerferie rett etterpå og da har jeg tid til å restituere meg. Etter ferien blir det Scandinavien Open og kanskje et stevne etter det. Gjør jeg det bra der håper jeg å kvalifisere meg til VM.

Kongsvold innrømmer selv at landslags-uttaket ikke var noen selvfølge.

– Det er en utrolig deilig følelse. Jeg hadde ikke turt å håpe på noe tidligere, budsjettet i forbundet er trangt og en kan ikke forvente å få plass. Men når jeg ser tilbake har jeg gjort alt jeg kan for å oppfylle alle kriterier. Det er jeg veldig fornøyd med.

HER kan du se resten av avisutklippet til Folkebladet.