Treneren: – Han må vise seg fram

Folkebladet skriver om World Cup i Italia.

Må overbevise i World Cup for å få muligheten i junior-VM senere i år.

RIMINI: Denne helgen blir svært viktig for Øverbygd Kickboksingsklubbs Robin Rognmo Johansen.

Det er absolutt siste mulighet for å vise seg frem for landslagsledelsen, som senere i år skal ta ut troppen til junior-VM i kickboksing.

– Han har gjennomført bra de forrige stevnene. Vi håper å samle goodwill fra landslaget til at det blir junior-VM, sier trener Paul Erik Kongsvold og legger til:

– Dette er kjempeviktig. Han må vise seg fram for å komme til VM.

Høyt nivå

Rognmo Johansen satser knallhardt i pointfighting, som en av få i Norge.

– Viser han fremgang fra det han har vist tidligere, er oddsen brukbar for at han kommer til VM. Men han må være skikkelig på. Nivået er ekstremt høyt i Europa i den grenen han har valgt seg, så får vi se hvordan det fyker av. Det er ikke mange juniorer i Norge som jobber mot VM i point, så hvis han presterer rimelig greit har jeg en god magefølelse. Men det er ikke jeg som tar ut laget, sier treneren.

Spent

Med seg til World Cup i Rimini, som ligger bare et steinkast fra San Marino på den italienske nordøst-kysten, har han med seg førstereisgutt Marcus Kongsvold og litt mer erfarne Rachel Daughdrill.

– Marcus er på sitt første utenlandsstevne og skal få prøve seg fram.

– Rachel er en mer uforutsigbar kanon. Hun er så vanskelig å lses og er den verste å sparre mot på trening.

I tillegg er Marielle Kongsvold på plass i Rimini.

– Jeg er veldig spent. Hun har vært litt syk, men har trent brukbart. Ut fra påmeldingene er det en tøff klasse, men ingenting er umulig, sier pappa Paul Erik om Marielles sjanser.