Mat på døren

Høstmat fra Adams Matkasse har vært på middagsbordet vårt denne uken. 

Inspirasjon, mindre tid på butikk, og ikke minst mindre tid på å titte på all verdens oppskrifter på internett!

Jeg elsker å lage mat,- og ikke minst elsker jeg å bruke tid på å finne spennende oppskrifter på nett. En av mine tidstyver i hverdagen er absolutt oppskrift-surfing...! Denne uken har jeg sluppet å bruke tid på det,- utrulig digg!

Vi skal teste matkassen i to uker til,- også får vi se om dette er noe vi kommer til å fortsette med. 

Vi har spist "Ovnsbakt laks med sellerirotstappe, valnøttsmør og smørstekt blomkål". Vi tilsatte litt ekstra potet og brokkoli for å ha litt ekstra mat til kvelden. Utrulig godt med valnøtter og blomkål til laks faktisk. 

Vi har også spist "Red Rub Chicken med limedressing, hjertesalat og brun ris". Limedressingen lagde vi med kun rømme, salt, pepper, saft og finrevet skall fra en halv lime. Dressingfavoritt! Kan også lages med kesam. 

Vi har også spist "Salsiccia stekt med løk, fennikel med potetstappe og grov sennep". Dette er nok kjæresten min sin favoritt. Vi hadde rester fra blomkålen, valnøttene og brokkolien fra dagene i forveien som fikk være med på denne retten. I tillegg lagde vi litt ekstra limedressing,- den dukker nok opp i flere retter fremover. Frisk og god!

Her er "Pannestekte nakkekoteletter med bakte rotgrønnsaker og løk - og timiansjy". O herlige rødbetter! Den skarpe, fine rødfargen gjør mye med retten. Spennende ingrediens som absolutt kommer til å havne på matbordet igjen. 

Vi har vært i Horten i helgen på Norgescup i kickboxing,- så vi har ikke fått laget siste rett. Akkurat nå står "Vichyssoise med røkt kolje og egg" på kok. Ikke at jeg aner hva det betyr... Suppe med fisk og egg er det i alle fall.

-- Nå måtte jeg søke opp hva det betyr,- kan ikke skrive om noe jeg ikke vet hva er. Vichyssoise er tydligvis purre og potetsuppe. Kolje er hyse. Så da vet vi det. Greit å vite hva man spiser.  

Lærer både nye oppskrifter,- og nye navn ved å spise av denne kassen oppdager jeg.

Blir spennende å se hvilke retter denne nye uken bringer.

Nå ventes det på kjæresten som har vært på jobb,- ellers har dagen innehold osteopatibehandling på Majorstuen, og skolearbeid fra formiddag til kveld med min venninne. Trening er det fortiden litt lite av,- var innom Ullevål på fredagen for råd videre,- så vi får se hva jeg ender opp med å gjøre med nakken min.