TOPP 5 IDRETTER I NORGE

I følge VG er kickboxing plassert på 5. plass på "Topp 5 idretter i Norge".

Dette liker jeg å lese!

Skjermbilde 2014-01-08 kl. 22.24.38

2013 - et norsk gullår
2013 ble en triumf for norsk idrett. I løpet av året ble det delt ut 45 VM-gull til nordmenn. Kun 2011 var bedre (57). Her er listen over idrettene med flest norske VM-gull i fjor.
Av Knut Arne Hansen 8. januar 2014

1. Skiskyting - 8 VM-gull
Emil Hegle Svendsen ble VM-kongen i Nove Mesto med fire VM-gull på de fem øvelsene han stilte opp i. På fellesstarten tok han bronse. Kun sammenlagtvinner av fjorårets verdenscup, og den soleklare skiskytterdronningen i 2013, Tora Berger, kunne matche Svendsen.

Hun tok fire VM-gull og to sølv på seks øvelser. Gullet i mixed stafett tok de sammen med Tarjei Bø og Synnøve Solemdal, mens begge var med å vinne gull i tradisjonell stafett. Berger og Svendsen ble også belønnet med prisene årets forbilde og årets mannlige utøver på Idrettsgallaen.

2. Langrenn - 7 VM-gull
Ski-VM på hjemmebane i Holmenkollen i 2011 kommer til å bli vanskelig å toppe med åtte gull og totalt 20 medaljer, men i fjorårets Val di Fiemme-VM var ikke Marit Bjørgen og co. langt unna. Som i Holmenkollen tok Bjørgen tre individuelle VM-gull og en sølvmedalje. I tillegg tok Therese Johaug og Petter Northug ett individuelt VM-gull hver, mens de to siste gullene kom på stafettene.

3. Hundekjøring - 7 VM-gull
Hundekjøring er langt fra idretten som får mest oppmerksomhet her til lands. Likevel er det idretten Norge i 2013 tok nest flest VM-gull i. Lena Boysen Hillestad kom hjem med tre VM-gull. Det samme gjorde Yvette Hoel, det ene i stafett med Svein Ivar Moen og Yngve Hoel. Susannah Kelly tok Norges syvende VM-gull i mesterskapet i North Pole, Alaska.

4. Styrkeløft - 6 VM-gull
Årets styrkeløft-VM ble arrangert på hjemmebane for de norske utøverne. Det endte med hele seks VM-gull i Stavanger. Kjell Egil Bakkelund og Carl Yngvar Christensen tok to VM-gull hver. Kim Raino Rölvåg og Hildeborg Juvet Hugdal sto for de øvrige gullene i Stavanger.

5. Kickboksing - 4 VM-gull
Landslagstrener Daimi Akin ble på overtid nominert til årets trener på Idrettsgallaen. I løpet av sine 13 år som trener har han bidratt til 47 internasjonale medaljer. I VM i Tyrkia i år ble det fire VM-gull i fullkontakt. Marielle Vermedal Hansen, Thea Therese Næss, Birgit Reitan Øksnes, Cathrine Heggøy Fonnes reiste alle hjem som verdensmestere. Norge hadde i tillegg to verdensmestere i alpint, båtsport, roing og telemark, og én verdensmester i dans, hopp, orientering, rulleski og sykkel. Dette er kun verdensmestere i idretter tilknyttet Norges Idrettsforbund."