Nordlys skriver om vår treningsøkt

Skjermbilde 2013-12-24 kl. 23.50.23
Skjermbilde 2013-12-24 kl. 23.50.23

Slik feirer denne gjengen jul

Denne kickbokserklubben trener jula inn - hvert år.

Eirik Hind Sveen

...

TAR TAK: Hvert år har utøvere fra Øverbygd Kickboxing fellestrening på julaften. De gjennomførte styrketrening klokken 09.30 denne morgenen.Foto: Privat

...

SMIIIL: Oda Gundersen og de andre kickbokserne utførte en over 90 minutters lang økt. Foto: Privat

På militærleiren Skjold i Øverbygd møttes en frisk gjeng klokken 09.30 i morges for å starte julaften på en kanskje litt annerledes måte. Gjengen i Øverbygd Kickboxing har nemlig gjennom flere år hatt en real treningsøkt som en fast juletradisjon, og i år ble det selvsagt ikke gjort noen unntak.

Kondisjon og styrke

- Det var ingen kickboksing på programmet eller annen kollektiv trening. Her var det duket for individuell kondisjons- og styrketrening. Vi kjører hardt, sier en av pådriverne, Marielle Kongsvold (22), til Nordlys.

Konseptet er enkelt: man spiser godt i jula, og da bør det også trenes.

- Etter en treningsøkt, er det deilig å slappe av resten av dagen. Da har man fortjent det, og så smaker jo også julematen mye bedre, sier Kongsvold.

- Hva står på menyen i kveld, da?

- Ribbe!

Ny økt i morgen

Kongsvold forteller at hun har dilla på kickboksing som hun kaller en «komplett idrett». Til daglig er hun en aktiv utøver i Fighter Kickboxing i Oslo, der hun bor og studerer. Når hun er hjemme i Målselv, pleier hun gamle treningsvaner med gamle kjente. Det er mer en bare slag og spark.

- I morgen, 1. juledag, er det ny økt. Da er det volleyball som står på programmet, forteller hun.

2. juledag, samt 27. og 28. desember er det kickboksing som gjelder, i regi av klubben fra den lille bygda som har vært medlem i Norges kickboxingforbund i snart 20 år.