Announcement

WAKO skiver:

"Dear friends and colleagues in the kickboxing family, 

It is with deep sorrow that I announce the tragic loss of Mr. Albertus Johannes Wessels, one of our finest and respected colleagues from South Africa. 

The WAKO Board of Directors extends our deepest sympathies and condolences to the family, friends and to the South African Kickboxing Federation. 

Albertus collapsed just at the end of a Kick-Light bout during our World Championship in Belek, Turkey. He was immediately transported to the local hospital for treatment, were he passed 5 days later. 

The underlying reasons for this tragic outcome are as yet unknown. WAKO and the event promoter are collaborating with the local authorities in a detailed investigation. 

Further information will be communicated as they become available.

Espen Lund"

http://www.wakoweb.com/en/news/announcement/e9cc6d65-4259-436c-923a-95ed2704b29f

Nordlys skriver om saken:

Skjermbilde 2013-12-13 kl. 22.52.14
Skjermbilde 2013-12-13 kl. 22.52.14

Marielle Kongsvold er trygg på helserutinene etter at Albertus Johannes Wessels døde under VM i kickboxing.

Øverbygd-jenta deltok i VM i kickboxing i Tyrkia, og gikk videre til kvartfinalen, der hun ble slått ut.

Sør-Afrikanske Albertus Johannes Wessels kollapset under en kick light-kamp i Tyrkia, der knock-out ikke er tillatt, og ble umiddelbart fraktet til sykehus. Der gikk han bort fem dager senere.

Årsakene til dødsårsaken er ennå ikke kjent.

- Det er selvfølgelig veldig trist at slike ting skjer, men vi vet enda ikke om det har noen forbindelse med idretten. Jeg vil avvente med å gi mine meninger rundt saken før vi får endelige svar fra forbundet om årsaken. Kickboxing er selvfølgelig en idrett der hodet er utsatt, og idrett er uansett en påkjennelse og belastning for kroppen, sier Marielle Kongsvold til Nordlys.

Og er ikke skremt fra å fortsette satsingen på kickboxing.

- Nei, jeg gjør ikke det. Det er selvfølgelig viktig å være obs, og idretten og kampsport spesielt tar sine forholdsregler, spesielt i Norge. Det er en grunn til at vi en gang i året må gjennom omfattende legesjekk og få attest for at vi i det hele tatt skal få lov til å konkurrere. Det at det blir gjort så grundig gjør nok at vi norske utøvere er mer trygg, sier Kongsvold.

- At WAKO (Det internasjonale kickboxingforbundet) går ut og informerer om dette er også et tegn på at de er trygge på sine egne rutiner, og at utøverne får den riktige støtten i forhold til skader, sier Marielle Kongsvold.

Hun var selv i arenaen da Wessels kollapset.

- Vi fikk beskjed om at han var sendt i ambulanse til sykehus og at han lå i kunstig koma.

http://www.nordlys.no/sporten/article7044024.ece

Varme tanker går til hans familie og venner.