NEDLEGGING AV IDRETTSLINJA PÅ BARDUFOSS

Jeg er sterkt imot nedlegging av idrettslinja på Bardufoss!

Fylkeskommunen i Troms har planer om store kutt i videregående skoler etter å ha gått på en stor pengesmell. Skolene må lide, og det kan resultere i at mange skoler i distriktene må flytte mot byene. Tromsø er allerede overfylt, og har mangel på boplasser, så kan ikke tenkte meg hvordan de vil løse dette. I går skrev Nordlys en sak om hva min far Paul Kongsvold, og jeg tenkte om saken.

Artikkelen finner du her: http://www.nordlys.no/sporten/article7007597.ece

"- Tar de idrettslinja kan de også ta klubben vår

Skjermbilde 2013-11-27 kl. 21.14.35
Skjermbilde 2013-11-27 kl. 21.14.35

Paul Kongsvold, leder i Øverbygd Kickbokserklubb, frykter for framtiden til klubben dersom idrettslinja på Bardufoss blir lagt ned.

Av: Leif-Morten Olaussen

- I samarbeid med skolen har klubben i en årrekke fått fram mange dyktige utøvere med flotte holdninger som har representert klubben, kommunen, fylket og landsdelen på en aldeles utmerket måte både nasjonalt og internasjonalt, og som er store forbilder for våre yngre utøvere, sier Kongsvold.

- Klubben har hatt et meget godt samarbeid med skolen – og deler av undervisningen legges opp og tilpasses hver enkelt i den grad det er mulig. Utøverne profitterer stort på kombinasjonen oppvekst i trygge og kjente omgivelser, bredde- og allsidighetstrening på skolen – og spesialisering i klubbens regi.

- Vi kan nesten si den på den måten, tar de idrettslinja tar de også klubben vår.

Mønsterklubb

Han legger ikke skjul på at han frykter framtiden for klubben som kanskje har vært Norges beste klubb på junior- og ungdomssiden.

- Veldig mange av våre utøvere går på idrettslinja på Bardufoss. På den måten holder vi dem i Øverbygd til dem blir 18–19 år. Dersom disse skal få et idrettstilbud må de flytte når de er 15–16 år. Det er ikke bestandig like enkelt, sier Kongsvold.

Utøverne i denne aldersgruppen har også markert seg kraftig i NM. De siste årene har klubben tatt følgende medaljer.

  • 15 Kickboksing-gull (kun ungdom og junior) – 8 av disse tatt av utøvere fra idrettslinja.
  • 16 Kickboksing-sølv (kun ungdom og junior) – 6 av disse tatt av utøvere fra idrettslinja.
  • 14 Kickboksing-bronse (kun ungdom og junior) – 5 av disse tatt av utøvere fra idrettslinja.
  • Ett boksegull tatt av utøver fra idrettslinja.

- En nedleggelse av idrettslinja vil derfor være med på å utarme hele Øverbygd. Men det er ikke bare vår klubb som blir skadelidende. Men det gjør samtlige klubber i Indre Troms, enten det er ski, turn, fotball eller skiskyting, sier Kongsvold.

Bidrar som instruktører

Foruten å drive sin idrett stiller utøverne opp som instruktører i klubben.

- Når man tar i betraktning befolkningsgrunnlaget i bygda er medlemstallene våre bemerkelsesverdig store – og vi har opptil fire forskjellige partier for at alle skal få trene på sitt nivå. Nettopp derfor er vi helt avhengig av kompetansen og holdningene til nettopp disse elevene for å instruere, veilede og styre våre barne- og juniorparti siden vi ikke har nok instruktører/ressurser i klubben.

- Via denne treningsledelsen får de også verdifull erfaring som er til uvurderlig nytte på skolen. Jeg er sikker på at stort sett alle steder/klubber i fylket benytter seg av disse ressursene fra idrettslinja – og vi har rett å slett ikke råd til å miste denne kompetansen i nærmiljøene og de små bygdene. Jeg tror en nedleggelse av idrettslinja på Høgtun/Bardufoss vil ha mye større ringvirkninger enn folk flest tror, sier Paul Kongsvold.

Får støtte

Han får støtte av årets nordnorske idrettsnavn i fjor, datteren Marielle, som har vært elev på idrettslinja i to år før hun flyttet sørover.

- Gjennom samarbeidet med skolen fikk jeg blant annet muligheten til å gjennomføre to økter daglig, noe jeg ikke hadde hatt muligheter til ellers på grunn av lang skolevei. Vi fikk også lagt forholdene til rette i forkant av kamper slik at vi kunne forberede oss maksimalt til dem, sier Marielle Kongsvold.

- Jeg håper at de som skal ta avgjørelsen også tar hensyn til konsekvensene ved en nedleggelse. De kan rett og slett ikke ha forstått konsekvensene for idretten i distriktene dersom de legger ned dette tilbudet, sier årets nordnorske idrettsutøver i Nordlys i fjor."

Artikkelen finner du her: http://www.nordlys.no/sporten/article7007597.ece