Kickboxing ble nylig akseptert som medlem i The International World Games Association

Skjermbilde 2014-05-08 kl. 16.18.31
Skjermbilde 2014-05-08 kl. 16.18.31

Fremover skriver:

Kickboxing ble nylig akseptert som medlem i The International World Games Association (IWGA). Dette er en stor annerkjennelse av sporten hvor Norge har flere av verdens beste utøvere. En av toppene i Norge er Marielle Kongsvold, med familie i Narvik.

Høyt rangert

Innlemmelsen i organisasjonen i april i år betyr at Kickboxing også kommer med i neste World Games i Wroclaw, Polen. Landslagstrener Daimi Akin er henrykt over dette og utdyper:

- Det betyr at vi nå er medlem og har stemmerett i World Games. I tillegg er vi tatt med som Invitational Sport i neste World Games i Wroclaw i Polen i 2017. Da blir vi på en måte med på det offisielle programmet. World Games er anerkjent som de ”lekene” som er høyest rangert eller OL, for idretter som ikke er med i OL, sier Akin på hjemmesiden til Norges Kickboxingforbund.

Kickboxing blir med i det offisielle programmet under lekene i 2021.

Respektert

Landslagstrener Daimi Akin har ledet Norge frem som en av verdens beste nasjoner i fulkontakt kickboxing. Han er også høyt respektert i WAKO, noe som ble bevist da han nylig ble valgt inn som leder av WAKO IF og WAKO EU Coaches Committee. Nå ser han frem til enda større sportslige utfordringer med deltagelse i World Games.

Enorm ramme

- Lekene har en enorm ramme og vi gleder oss til å konseptuere dette. World Games har deltagelse fra mange land og det er de nasjonale olympiske komiteene som sender idrettene og utøverne som er kvalifisert. Dette er jo på linje med hvordan man gjør det i OL, forteller Espen Lund.