Marielle


Marielle Kongsvold

Fullkontakt, kickboxing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Røkt laks med grov ris

Comment

Røkt laks med grov ris

Ingredienser:

·      Laksefileter

·      Ost (helst mozzarella)

·      Rødløk

·      Brokkoli

·      Champignon

·      Ris

·      Salt, pepper, krydder etter ønske

Gjør dette:

·      Kok ris

·      Stek laks i stekepannen, noen minutter på hver side, legg/strø så ost på toppen på slutten av steketiden

·      Stek rødløk i litt olje, tilsett oppkuttet champignon og brokkoli. La det småputre til brokkolien blir ”al dente” (myk, men med litt tyggemotstand)

·      Server og spis :)

Comment

Knockout-studenten

Comment

Knockout-studenten

Skinnet bedrar. Marielle Kongsvold ser kanskje søt og uskyldig ut, men hun er faktisk en av Norges beste kickboksere. Marielle er selve beviset på at man kan være flink pike og råtøff på samme tid.

(StudentTorget.no):

Svettelukten henger i luften. Lukten av timesvis med slag og spark. Fra rommene nedover gangen høres pusting, stønning og lyden av bandasjerte knyttenever som treffer pads. Vi er i Bjølsenhallen, i lokalene til Fighter Kickboxingklubb. Det er her Marielle Kongsvold tilbringer mesteparten av uken. Den pene jenta, med det søte ansiktet og de lange, lyse krøllene er bare 22 år, men allerede er hun tre ganger norgesmester i kickboksing.

 

Marielle setter seg ned i lotusstilling på matten i et av treningsværelsene. Hun har hatt et forhold til kickboksing hele livet. Faren var kickboksing-instruktør, og mens han trente lekte Marielle i lokalene. Da Marielle ble 13 år fikk hun endelig lov til å begynne å trene selv, og da hun var 18 flyttet hun fra venner og familie i lille Målselv ned til store, fremmede Oslo for å satse på idretten sin. 

Ikke normal

Det koster å satse på idrett, og Marielle har aldri vært redd for å jobbe hardt. Da Marielle kom til Oslo skaffet hun seg først en jobb ved siden av kickboksingen. Etterhvert begynte hun også å studere. Hun tok en råsjans og startet på osteopati, et studium som ennå ikke var støttet av Lånekassen. I dag har hun lite tid til venner, hun kan ikke dra ut og flørte med gutter på byen, og familien ser hun sjelden. Det er ingen tvil om at Marielle er en jente med driv og guts.

– Jeg får ikke vært normal, sier Marielle.

– Jeg må legge mye til side. Så jeg merker at det koster. Det gjør jeg. 

Men alt Marielle har ofret har betalt seg. Hun har tre NM-gull og utallige førsteplasser fra konkurranser de siste årene. I 2013 deltok hun i VM og kom til kvartfinalen – med knekt tå. Det virker likevel vanskelig for henne å fortelle om suksessen hun har hatt. Hun sitter lenge og tenker før hun ydmykt sier:

– Jeg synes det er litt vanskelig å si hva som er det største jeg har oppnådd, fordi jeg vet med meg selv at mine mål ikke er nådd enda. Alt er bare steg på veien.

- Men hva er dine mål?

Marielle ler nølende. 

– Nei, det er vel kanskje å bli verdensmester en gang. Jeg har ikke klart å si det før. Det er vanskelig å komme dit, det vet jeg, men nå vet jeg hvertfall hva som må til. 

Pingle-idrett

Kickboksing er liten idrett i Norge. Man får ikke nok økonomisk støtte til å kun drive med idretten, man må studere eller jobbe i tillegg. Til tross for at VG i januar rangerte kickboksing blant Norges topp fem idretter, er Norge et land som først og fremst fokuserer på langrenn, fotball og håndball.

– Jeg håper vi begynner å se verdien i kickboksing, sier Marielle engasjert.

– Det er en av verdens største idretter, og så er det bare en pingleidrett i Norge.

Men Marielle er ingen pingle. Man må være tøff for å reise fra venner, familie og hjemsted i en alder av 18 år. Det krever mot å satse på en idrett som man ikke kan leve av. Det krever guts å stille til VM-kamp med knekt tå. Men Marielle sitter smilende i lotusstilling og er roen selv.

- Kickboksing ser brutalt ut. Hvordan kan man se så søt ut og likevel være så tøff?

Marilelle ler.

– Når jeg er i ringen, så ser jeg ikke for meg at jeg skal slåss. Jeg ser for meg poeng, jeg ser for meg det jeg har øvd på på sekken, og jeg ser for meg kombinasjoner. Vi driver ikke med slåssing. 

– Jeg har ikke lyst til å være den typiske kickboksern folk ser for seg. Jeg synes det er viktig å kunne ta vare på begge sider ved meg selv. Som jente får man utløp for ganske mye av de maskuline sidene på trening, og da kan man være veldig jentete ellers.

Flinke piker slår

Det virker som om det har blitt en trend at flere og flere jenter begynner med kampsport. I kickboksing-miljøet har det blitt mye snakk om at jentefronten bygger seg mer opp enn guttefronten.

– For vår del er det helt supert. Vi får jo flere sparringspartnere! De siste årene har det vært mye fokus på jentekropp gjennom media, instagram og internett generelt. Jenter skal få til alt mulig, og jenter skal se sånn og sånn ut og gjøre det og det. Ved å drive med idrett blir fokuset på kropp og kosthold helt annerledes. Kroppen blir et redskap, og maten blir nødvendig for å ta vare på redskapet. Det tror jeg er mye sunnere!

For Marielle var det de mentale utfordringene i kickboksing som tok henne med storm. Du må gi alt både i og utenfor ringen.

– Du må takle å gå på skole, du må takle å ha en jobb, og noen ganger må du gjøre begge deler for å få ting til å gå rundt. Du må takle at det er du selv som vinner og at det er du selv som taper.

Ta sjansen

Det er tydelig at Marielle er en ambisiøs jente. Det må man nesten være for å tørre å satse på den måten hun har gjort. Marielle har fått kabalen til å gå opp, og hun har vært suksessfull. Hva er hemmeligheten?

– Du må ha en veldig flott familie og flotte venner. Idretten går litt på deres bekostning. Og planlegging er veldig viktig, merker jeg. Bruk gjerne en halvtime på å legge en plan for hele uka. Hodet mitt hadde nok kokt over om jeg ikke hadde lagt planer. 

Marielle smiler før hun avslutter:

– Jeg håper at flere ønsker å ta sjansen på å gå veien med kampsport og kickboksing. At folk ser verdien i det. Det handler om så mye, og man får utfordret seg selv på utrolig mange måter. Så jeg håper at flere tør. Jeg vil ha flere inn i idretten!

Comment

Barna våre og musesteg!

Comment

Barna våre og musesteg!

Det pusses opp på Bjølsen, utvides og males. Barna syntes det var veldig gøy at de får trene på dette rommet. I dag har de lært musical forms av Daniel,- flinke og tålmodige!

Ellers har jeg virkelig fått sansen for langrenn.  Så deilig, befriende, og slitsomt! Utholdenhet, og styrke på en og samme gang! Frisk luft og trening samtidig. Akkurat nå skulle jeg ønske vinteren kunne vart mye lenger! 

Ellers har jeg tatt musesteg på trening i dag!

Har sparret litt (uten slag mot hodet vell og merke..) og gått 1 minutt x 10 runder på sekk! Så deilig! Var laaangt i fra på samme nivå som de andre,- men godt å endelig kunne være med.  Hurra!  


Comment

Morsdag

Comment

Morsdag

Hurra for alle mødre! Spesielt gratulere til min kjære mor! Skulle ønske jeg var i nord i kveld!

Siden flere av mine venninner fra nord bor her i Oslo feirer vi morsdagen med "byttekveld". Frukt bær og poser med klær. Alle tar med klær de er lei, ikke passer eller rett og slett ikke kler. Vi setter oss i ring, og på rundgang ta vi ett plagg hver. Veldig greit! Vi slipper å bruke penger, vi slipper kjøpesenter og vi får tilbringe tid med venninner. Perfekt. Utrulig koselig kveld med fine jenter. 

Ole herjer i nord, men i Oslo er været helt fantastisk nydelig. Har derfor kjøpt meg nye ski,- og de måtte testes! Langrenn på Linderud som alternativ trening er passelig greit. 

Ellers har jeg en drøss av eksamen å ta disse månedene. To av de skal jeg ta om litt over en uke.

Helgen har vært veldig rolig og koselig. Nå må armene brettes opp, og eksamen 1 og 2 må unna vei.   

Comment

Hvorfor krever alt så mye motivasjon?

Comment

Hvorfor krever alt så mye motivasjon?

Motivasjon for å trene, motivasjon for å studere, motivasjon for å rydde, motiasjon for alt.. Men hvor skal man hente all motivasjon? Og hvordan? Selv om jeg vet hva som må til, og vet hva som må gjøres, så er det ikke bare-bare å finne den motivasjonen. 

Ellers har lyset i Oslo de siste dagene vært HELT fantastisk nydelig! 

Lærte nettopp hvorfor himmelen får disse nydelige fargene. Det er fordi solen står så lavt,- men forurensing kan være med på å forsterke fargene. Det er til nå den eneste fordelen jeg kan komme på med at det er så mye "dritt" i lufta i Oslo. 

Ellers har Adams matkasse kommet på døren. Masse enkle, spennende retter som alltid. 

Posjonsfrukt;- aaaah så utrulig godt!

I dag var det soya- og honningbakt laks på menyen. 

Ellers gikk dagens trening rett i dass... Verste med å være skadet er at man får oppturer, og ved oppturer kommer det alltid små nedturer.. I dag var det en av de dagene.. Berg og dalbane er ikke alltid like gøy. Menmen, når alt kommer til alt så går ting riktig vei. Prøver å se det positive i det. 

Så i dag passet boksehansken bedre som nakkestøtte enn som "slagvåpen". PYTTSANN,- nå skal det slappes av, også blir det blanke ark i morgen. Ha en fin kveld!

Comment

Hjemmelaget Sushi

Comment

Hjemmelaget Sushi

Sunn, smaksrik, fargerik, rått og godt!

Det var japaneren Yohei som i 1824 begynte å servere rå sjømat på eddikris fra en liten babuskiosk i Tokyo. Det utviklet seg til å bli veldig populært, men det var ikke før 1980 at suksessen kom til vesten. I Norge derimot ble det ikke så populært før etter OL i Nagano i 1998.

Så, hvordan kan man lage dette hjemme?  

Ingredienser:

 • Salmalaks
 • Mango
 • Avokado
 • Sushiris
 • Noritang
 • Agurk
 • Majones
 • Chilli
 • Lime
 • Vårløk
 • Reke
 • Sukker
 • Risvineddik
 • Wasabi
 • Soyasaus
 • Furikake sprinkles 

Gjør dette:

 • Kok ris etter anvisning
 • Kutt opp
 • Legg ris og tilbehør som du ønsker på tangen
 • Rull sammen ved hjelp av bambusmatte eller aliminiumsfolie
 • Spis!
Kjøpt på Gode Jord, Bjølsen

Kjøpt på Gode Jord, Bjølsen

SÅ godt, SÅ enkelt! Mango er så ufattelig godt i sushi! Jordbær er også en favoritt hos meg!

Comment

Design, hjemmelaget sushi og når ting går riktig vei

Comment

Design, hjemmelaget sushi og når ting går riktig vei

Hvorfor klarer jeg ikke helt å glede meg over at ting går riktig vei? 

Etter alt for mange måneder med motgang føles det nesten rart å ha det fint. Brikkene begynner å faller mer på plass og smertene er omtrent borte. Har lyst til å juble av glede,- men samtidig er jeg redd for at jeg skal gå på en ny nedtur. Om jeg gleder meg for mye blir nedturen desto større, eller hva? Teit? Ikke vet jeg. Men en ting vet jeg,- og det er at jeg må ta trappetrinn for trappetrinn. Og trappen føles ikke uendelig lang lenger! 

Ellers elsker jeg søndager! Så godt å ta en liten pause i hverdagslivet. Har sittet å lekt litt med hjemmesiden i dag - HER er resultatet. 

Forrige helg var det landslagssamling - veldig gøy å få innblikk i livene til de ferskeste på landslaget som jeg ikke kjente så godt fra før av. Gleder meg til å kunne delta på treningsøktene med de igjen. Her er både pointfighter-troppen og fullkontakt-utøverne samlet. 

Ellers har uken gått veldig fort nå som jeg har kunne deltatt på både undervisning og trening. Blir et hektisk halvår med en drøss av eksamen og bachelor! 

Har sett igjennom bildene mine i dag, og fant disse bildene fra vi lagde Sushi - DET må absolutt lages igjen snart! HER er oppskrift på superenkel sushi!

Ha en fin søndag videre! 

Comment

Landslagssamling

Comment

Landslagssamling

Da er vi på plass på Olympiatoppen. 4 dager med foredrag, trening og sosiale begivenheter.  

Nå er det massasjestol, tv-titting og te-drikking i "Nansenstua" som står på planen. 

image.jpg

Selv om jeg ikke får vært med på alt av trening er det veldig inspirerende å se på alle de dyktige utøverne. Også er det nå veldig koselig å møte de her jenten igjen. 

image.jpg

Landslaget har ellers fått ny sponsor,- dette ble min favoritt.  Tannbeskytter er viktig det også👌☺️

image.jpg

Også kan vi ikke akkurat klage på å få denne frokosten servert.

image.jpg

Timene til nå har vært fullpakket med trening og kurs. Noe gammelt, noe nytt, noe forfriskende og noe inspirerende. 

Idag har vi hatt kurs om både mental trening, kosthold og hvordan man skal klare å leve med "doble karrierer". Som kickbokser må en ofte kombinere det med jobb/skole. Spennende å lytte til hva man kan gjøre for å takle hverdagen bedre. 

Greit å tenke litt over hvordan man velger å tenke.. 

image.jpg

Ellers er det NC i Tromsø i helgen. Rart å ikke være der. Både nære og kjære skal konkurrere. Men man kan vell ikke få med seg alt. Heiaheia👏☺️

Comment

Er det noe vits å planlegge trening?

Comment

Er det noe vits å planlegge trening?

I samarbeid med Folkebladet kommer jeg til å skrive mine tanker om trening, motivasjon og kosthold.

Gleder meg til dette! Kom gjerne med innspill om det er noe dere kunne tenke dere å lese om.

I HVERDAGENS kjas og mas er det ofte det som er planlagt som blir gjennomført.

- Det som ikke er planlagt blir ofte utsatt.

Hvorfor skal man planlegge trening?

Det er et hjelpemiddel for å gjennomføre, for å nå mål som er satt, for å vedlikeholde motivasjonen, forebygge skader, og for å få bedre resultat.

EN TROR KANSKJE planlegging er kun ment for idrettsutøvere, men det er absolutt ikke tilfellet. 

Alle vil ha utbytte av å planlegge trening, og å sette mål. Treningsprinsipp som belastning, tilpasning og progresjon er avgjørende for å få framgang ved trening. For å være sikker på at man har fått med alle de elementene er planlegging “alfa omega”.

KROPPEN MÅ belastes for å bli sterkere. Ved gjentatt påvirkning tilpasser kroppen seg den belastning den blir utsatt for og svarer med å bli sterkere, og mer utholdende.

MELLOM TRENINGSØKTENE må kroppen restitueres. Det kan gjøres ved at den får variasjon med andre aktiviteter, hvile, massasje, nok søvn, væske og næring.

- For å forbedre prestasjonene gradvis må du ha en jevn stigning i belastningen, dette kalles progresjon.

FOR Å OPPNÅ disse treningsprinsippene er det derfor planlegging som må til.

Artikkel HER.

Comment

Tilbake til det virkelige liv

Comment

Tilbake til det virkelige liv

Ny uke er over. Har akkurat kommet hjem fra babybesøk i Lier. Utrulig koselig! 

Den siste uken har blitt brukt til å skrive prosjektplan for Bachelor,- og faktisk litt trening(!)! 

ENDELIG har jeg hatt en treningsuke uten smerter! Det er da snakk om roolig trening,- men forrige gang det har skjedd er 11 måneder siden! Uvirkelig.. 

ENDELIG har jeg kunne tørke svette fra pannen! Skal aldri mer ta det for gitt....(lettere sagt enn gjort,- men skal i alle fall prøve)!  

Hvert år må vi skrive målsettingsdokument og årsplan for sesongen. Her for litt siden satt alle på konkurransepartiet til Fighter i flere timer sammen for å fylle ut dette. Til helgen er det landslagssamling på Olympiatoppen,- så da skal de siste linjene fylles ut. 

Også har jeg hatt bursdag denne uken! 24 år. Bursdager blir nå egentlig mindre og mindre spesiell for hvert år. Veldig godt å ta dagen med ro med mine nære og kjære. 

Fikk dette fine bursdagsbilde fra mamma av hunden vår,- så nydelig!

Passelig snill kjæreste som disket opp med ost og kjeks etter en lang skoledag på bursdagen min. 

På kvelden ble det restaurantmiddag på Soria Moria. Herre,- såååå godt! Elsker sterk asiatisk mat, så dette var midt i blinken!

Morgenen etter kom mine fineste venninner på overraskelsesbesøk for å feire meg. Luringer! Utrulig koselig kveld! 

Også har jeg lært meg å lage sushi! Liker når sushien er litt frisk,- så vi hadde mango, avokado og vårløk i. #SMELTER I MUNNEN.

Forrige uke var første "vanlige" uke på nesten ett år.. Kan sitte i klasserommet uten smerter! Kan trene litt kickboxing uten smerter! Merker overskuddet begynner å snike seg innpå. Utrulig deilig. Gleder meg til samlingen til helgen. Selv om jeg ikke kan sparre enda,- så er det mer og mer jeg kan begynne å trene på. HURRA! Også gleder jeg meg til å se alle de andre på landslaget igjen. 

NÅ er det kveld,- og varm suppe venter. Ha en fin natt!

 

Comment

HERRE-MIN-HATT

Comment

HERRE-MIN-HATT

Ahh! Nakken min begynner å bli bedre!

Dette er 4. dagen uten smertestillende! Har hatt 3 rolig treningsøkter denne uken,- HELT FANTASTISK! Kan kanskje ikke kalle det treningsøkter, men har i alle fall trent litt teknikk, og tøyd litt. MYE mer enn jeg har gjort på lenge..! 

Arret begynner smått å gro også nå. SÅ FANTASTISK!

Skumrulle = smerte.. Men heldigvis veldig godt etterpå! 

Nå venter restene av middagspaien fra Adams matkasse på meg..! Mmm! 

Utrulig god kjøttpai!

- Lai paideig, rull ut, stek noen minutter i ovnen

- Kutt gul løk, stek kjøttdeig, ha i løken, kutt gulrot i små biter og ha i

- Ha så i tomatpurè, basilikum, hvitløk, salt og pepper

- Visp 1 egg og 1/2 dl melk sammen. Ha kjøttbladingen i paien, hell over egg/melk-blandingen. Kutt opp tomat i skiver, og ha det over. 

- Stek i 20-30 min

- Stek maiskolber i ovnen i ca 10 min

- Server gjerne med en salat

- TA-DA 

Ah, nå skal maten nytes! Dette har virkelig vært en fin dag! Har til og med jobbet med skole uten å få vondt i nakken! 

Ha en fin kveld!

Comment

Fornyet landslags-tillit

Comment

Fornyet landslags-tillit

Marielle Kongsvold (23) starter det nye året med fornyet tillit på landslaget i kickboxing.

OSLO: Det har imidlertid ikke vært noen selvfølge. 2014 startet godt med to seiere i norgescupen i Tromsø, samt seier i Irish Open i februar.

Etter det har imidlertid alt gått galt for Øverbygd-kvinnen.

Siden slutten av mars slet hun med store smerter i nakken, noe som etter undersøker på høsten viste seg å være prolaps. I november ble hun operert for skaden.

Lyspunktene i starten på 2015 er at hun er ferdig med smertestillende - og at hun får fornyet tillit på landslaget.

– Jeg må være så ærlig å si at dette hjelper masse. Det har vært tungt å gå gjennom skade og å være så lenge borte. Man mister jo litt troen på at man kan fortsette. Man har ikke uendelig med motivasjon, sier Kongsvold til Folkebladet.

– Men nå har du kanskje fått en god dose med ny motivasjon?

– Ja, absolutt. Jeg merker det. Samtidig må jeg være flink til å være tålmodig. Det er dette jeg vil drive med, men jeg må holde meg selv i tøylene.

3-4 måneder

Nå venter en periode på 3-4 måneder hvor hun gradvis kan trene mer og mer, før nakkeproblemene forhåpentligvis er helt borte. Da har hun slitt med skaden i et helt år.

– Da skal jeg ha trent opp nakken min godt slik at den skal være rustet til å ta imot slag mot hodet. Jeg kan trene rolig, men mer enn å bare gå tur. Jeg må bygge opp sakte og kommer til å trene for å tåle belastning. Målet nå er å bli skadefri og symptomfri.

VM?

Første konkurranse blir trolig ikke før verdenscupen i Italia i mai. VM i Irland i november skimter hun også i det fjerne.

– Jeg har en liten drøm om å delta på World Cup i Italia, og eventuelt gradering. Da er det sommerferie rett etterpå og da har jeg tid til å restituere meg. Etter ferien blir det Scandinavien Open og kanskje et stevne etter det. Gjør jeg det bra der håper jeg å kvalifisere meg til VM.

Kongsvold innrømmer selv at landslags-uttaket ikke var noen selvfølge.

– Det er en utrolig deilig følelse. Jeg hadde ikke turt å håpe på noe tidligere, budsjettet i forbundet er trangt og en kan ikke forvente å få plass. Men når jeg ser tilbake har jeg gjort alt jeg kan for å oppfylle alle kriterier. Det er jeg veldig fornøyd med.

HER kan du se resten av avisutklippet til Folkebladet. 

Comment

Fornyet tillit på landslaget etter trøblete år

Comment

Fornyet tillit på landslaget etter trøblete år

Kickbokseren fra Øverbygd fikk prolaps i nakken i august, og er nå i ferd med å kjempe seg tilbake i ringen.

Til tross for at hun på grunn av nakkesmertene har vært inaktiv det siste halve året, har 23-åringen fått fornyet tillit på landslaget i kickboksing. 

Det meddeler hun selv gjennom bloggen sin. 

- Så godt å få muligheten til å være med! Dette har vært et vanskelig år! Men samtidig har jeg virkelig gjort alt jeg har kunnet fra 1. januar til nå for å være med på alt,- og ikke minst bli bedre, skriver Kongsvold. 

- Det er en lykkelig jente som sitter og smiler her nå, og jeg gleder meg til året som kommer, sier hun videre. 

For seks uker siden operte hun nakken. 

- Operasjon gikk fint, og nå jeg begynne å bevege rolig, forteller hun. 

I månedskifte februar/mars vant Kongsvold det prestisjetunge Irish Open-stevnet i Irland. 

Deretter startet nedturen - med prolops i nakken, som holdt henne på sidelinja mer eller mindre resten av året. 

Nå kan øverbygdjenta altså smile for landslagsplass.

HER er artikkelen fra Nordlys. 

Comment

Offisielt

Comment

Offisielt

Da er det ute:
- Jeg er tatt ut til landslaget i fullkontakt kickboxing 2015!

Dette har vært et trøblete år, med både motgang og medgang.

År 2014 er et år jeg kommer til å huske lenge!

 • Julen hadde gitt masse overskudd.
 • Jeg hadde nådd målet mitt,- jeg kom på landslaget 2014.
 • 13. januar fylte jeg 23 år. 
 • 16. - 19. januar var jeg på min første landslagssamling som landslagsutøver.  
 • 24.- 26. januar var det NC i Tromsø, vant både lettkontakt og fullkontakt på hjemmebane. 
 • 7.-9. februar var det samling med det Finske landslaget.
 • 14. - 16. februar var det samling. 
 • 27. feb.- 2. mars var det turnering i Irland. Kom på 1. plass. 
 • 15. mars var det Fightercup
 • 21.-23. mars var det samling i Nord-Norge, hvor jeg fikk prolaps i nakken (uten å vite at det var det som var problemet).
 • 4. april var det NM,- noe jeg valgte å droppe pga smerter i nakken.
 • 25.-27. april var det landslagssamling,- hvor jeg deltok, men med restriksjoner om å passe på nakken.
 • 2.-4 mai var det 8-menstournament. Valgte å delta selv med smerter i nakken. Vant 2 kamper,- tapte finalen,- og kom med det på 2.plass. Har aldri hatt så "rare" smerter i nakken før. Får vondt i  magen bare ved tanken nå i ettertid. 
 • I juni valgte jeg å droppe både WC i Italia og gradering pga nakkesmertene.
 • Sommeren brukte jeg på å behandle og følge alt av råd for at nakken skulle bli bra til august.
 • August kom, første landslagssamling etter sommeren var i gang, og smertene og strålingen ut i armen var verre enn noen gang. Olympiatoppen fikk med det mistanke om prolaps,- allerede dagen etter tok jeg MR for å sjekke om det var tilfellet. Etter noen dager fikk jeg beskjed om det jeg ikke ønsket,- men som jeg følte på meg; Jeg hadde prolaps i nakken, C5/C6.
 • Fra august av fikk jeg behandling for prolapsen.   
 • I samråd med Olympiatoppen og landslaget fikk jeg ikke lov å delta på Scandinavian Open i september. 
 • I oktober/november var det EM,- noe jeg også måtte stå over med tungt hjerte. 
 • 7. november fikk jeg endelig time på Ullevål hos Nevrolog. De anbefalte operasjon allerede dagen etter. Med hjerte i halsen fikk jeg meg ikke til å si ja.
 • Etter rådførig med Olympiatoppen, Daimi og familie valgte jeg til slutt å ta operasjon 18. november,- noe jeg ikke angret ett sekund på! Ble med det sykemeldt i 6 uker,- men forbud mot kickboxing i 3-4 mnd. 
 • 30. desember var det gått 6 uker etter operasjon,- og jeg kan rolig begynne å bevege meg mer.   
 • 3. januar kom årets landslagsuttak: OG JEG ER MED. 

Så godt å få muligheten til å være med! Dette har vært et ### år! Men samtidig har jeg virkelig gjort ALT jeg har kunnet fra 1. januar til nå for å være med på alt,- og ikke minst bli bedre.

 - En lykkelig jente sitter her nå å smiler! Gleder meg til året som kommer!

Gleder meg til å oppleve mer med blant annet den gjengen her!

HER kan du se resten av uttaket.

Comment

Årlig tradisjon

Comment

Årlig tradisjon

I år som i fjor stilte kickbokserne opp med familie i idrettshallen for en real "Volleyballturnering".

Lillebror Marcus hoppet inn romjula!

Lillebror Marcus hoppet inn romjula!

Mamma mot lillebror Christoffer

Mamma mot lillebror Christoffer

SAM_8308.JPG

Her er hele gjengen på nærmere 40 stykker!

Utrulig gøy at så mange som dette kunne stille opp på selveste 1. juledag. 

SAM_8399.JPG

Og her er altså min familie. 

Årets volleyballturnering er herved over!

Nå skal resten av kvelden nytes med mine kjære. Ha en fin julekveld videre. 

Comment

Årets juletrening

Comment

Årets juletrening

I år som i fjor har vi startet julaften med en treningsøkt her i Øverbygd.

Men i år var vi over dobbelt så mange!

Gøy at så mange ville være med på vår juletradisjon!


Her har vi Camilla og Oda i front. Oppvarming før styrketrening.

Her har vi Camilla og Oda i front. Oppvarming før styrketrening.

Runar, Marcus og Pappa Paul.

Runar, Marcus og Pappa Paul.

Litt tøying etter løping på Pappa og Ivar.

Litt tøying etter løping på Pappa og Ivar.

Godt å ha en hjelpende hånd når beina er lange som flaggstenger. 

Godt å ha en hjelpende hånd når beina er lange som flaggstenger. 

Pappa, Marcus og Nicolai. 

Pappa, Marcus og Nicolai. 

Og her har vi hele gjenget! 

Og her har vi hele gjenget! 

Godt å komme hjem til bygda,- og ikke minst lillebror (som ikke er så liten lenger..). 

Godt å komme hjem til bygda,- og ikke minst lillebror (som ikke er så liten lenger..). 

Hele 10 personer blir vi rundt spisebordet i år.

Bestemor, mommo, moffa, kjæreste, bror, bror, fetter, mamma og pappa,- også har vi jo kompisen vår, Miko.

Nei, nå spile lillebror gitar, kjæreste stryker skjorten og mamma er på kjøkkenet.

Nå skal håret krølles og mat lages,- vi er mange om beinet på badet i år.

GOD JUL ALLE SAMMEN! 

Comment

Oppdatering fra nord

Comment

Oppdatering fra nord

Venter og venter.. Flyet fra Oslo er forsinket. Kjæresten er på vei nordover til ingen annen plass enn Snowman International Airport (heldigvis omdøpt til orginalnavnet Bardufoss Lufthavn igjen).

image.jpg

Sitter derfor her å titter gjennom mobilbildene mine. Har vært noen dager i Narvik hos mine besteforeldre og deres hund, Kiro.

image.jpg
image.jpg

En liten dverg-labbetuss.

image.jpg

På torsdag hadde skolen i bygda juleavslutning. Lillebror spilte gitar og danset. Faktisk både linedans og hiphop. Stolt søster.

image.jpg
image.jpg

Lillejenta mi, Marselie var også det. Nydelige gudbarnet mitt💛

image.jpg

Så var det hjem til mine nære og kjære. Her er storevoffsen min Kompis.

image.jpg

Og vi har bakt pepperkaker og hus. 

image.jpg

Rot rett før jul er vell en selvfølge?

image.jpg

I helgen har jeg vært med mine fine venninner. Møtte også på en del av mine tidligere klassekamerater fra videregående. Det er som alltid utrulig koselig. 

image.jpg

I dag har dagen inneholdt søndagsshopping, pizza med jenten og ikke minst; HANDBALLKAMP. 

Rørt,stolt og glad på handballjentenes vegne! Så flinke!  

Comment

Vinner av konkurransen er kåret! Og Proffboksing blir lovlig!

Comment

Vinner av konkurransen er kåret! Og Proffboksing blir lovlig!

Da er det juleferie på ingen andre steder enn..... NORD-NORGE!

Har fått servert røkt torsk hos mommo og moffa i dag. Ingen andre som kan lage retter med havfisk enn de. 

Kom til Nord-Norge i går. Hadde en rolig dag med familien før jeg i dag reiste til Narvik for å besøke besteforeldre. Etter nydelig middag, og kaffe med onkel sin familie ligger vi nå hengslengt i sofaen. Fin start på ferien.

Ellers er vinneren av Norvis-konkurransen kåret!

Vinneren er..... Nadine Michelle Sørlie! 

HER er linken til selve konkurransen!

I går var første gang jeg oppriktig merker at jeg er blitt svakere. Kofferten på 20 kg føltes mye tyngre ut enn normalt. Ukene telles ned, nå er det ikke lenge til jeg kan begynne å trene litt igjen.  

Eller har jeg vært på julebord med kickboxingklubben, bakt pepperkaker og bygd pepperkakehus, vi har endelig fått sofa, og vi har montert lampe. Er ikke vanskelig å fylle dagene med ny leilighet og juletid. 

Lager også mye spennende med denne matkassen på døren. 

"Rødbetburger" med potetmos, gulrøtter og sprøstekt løk. 

Spicy koteletter med timian og deilig ris. 

Kylling med pastasalat og salviedipp. Salviedipp skal absolutt testes med potetgull i helgen! 

Digg å få matvarer på døren, og å følge oppskrift nå når kreativiteten ikke er på topp.

Etter å ha skrytt så mye om disse oppskriftene til min mor, så har jeg fått klar beskjed om å teste noen av de hjemme i nord. Har lært mange nye enkle sauser og stapper,- så noe med det kommer jeg nok til å lage.

Også er det gledens nyhet at proffboksing nå er lovlig!

54 stemte med, 48 stemte mot. 

Selv har jeg ikke hatt sterke meninger rundt akkurat dette. På en måte ønsker jeg å kunne se Cecilias kamper på norsk jord, samtidig ser jeg poengene med at boksing uten hjelm ikke er helsemessig forsvarlig. 

Det er uansett gøy å se at kampsport blir mer og mer omtalt som en idrett,- og ikke "slossing".  

Nei, nå skal kvelden nytes med mommo og moffa her i Narvik. Vi sees!

Comment

Test av barnekick og ingen eksamen

Comment

Test av barnekick og ingen eksamen

I dag skulle jeg hatt eksamen. Men den gang ei. Har heller strikket og handlet julegaver.

Irriterende på en måte,- men kan ikke gjøre noe med det.

Men(!) kan ikke la være å kjenne på det at jeg allerede gruer meg til neste halvår hvor jeg må ta alle disse eksamene + de som kommer + bachelor.. 

MEN prøver hver dag å tenke at jeg kan virkelig ikke gjøre noe med det.. SÅ da må jeg bare svelge denne kamelen og gå videre.. 

MEN, nå skal jeg prøve å slutte å si men...

Eller har det vært en veldig fin helg! 

Barnekick har gradert seg, vi har vært på barnebursdag, har vært med barndomsvenninner, og har ellers tatt det med ro.    

Nissen kom på besøk til barnekickerne. Nissen ville test hvor hardt de kunne slå i magen. 

Mange glade barn.

Det har vært utrulig fint ute de her dagene! Håper det holder seg noen dager til!

Adams matkasse kom akkurat på døren,- så nå må jeg fylle kjøleskapet med alle godsakene for denne uken. Gleder meg til å se hva uken bringer. 

Comment

Strikking på armene og superenkel kjøttdeiggrateng

Comment

Strikking på armene og superenkel kjøttdeiggrateng

Merker overskuddet begynner smått å komme tilbake.

Har til og med vært en liten tur på yoga. Kunne ikke være med på alt,- men deilig å bevege litt på kroppen. 

Ellers suller jeg mye her hjemme. Mange inspirerende hobbyting jeg har funnet på nett. Så hvorfor ikke teste? " 30 min armknitting scarf" er noe av det som har virket spennende.

Her er altså resultatet!

Ingen strikkepinner. Kun 30 minutter. Ferdig.  

HER er Youtube-linken jeg brukte. 

Godt å slippe den store plasterlappen på halsen. Nå er det kun noen strips. Om noen dager er nok de også borte.  

Ellers ble det dette til middag i dag,- Pestokjøttdeig med pasta og klementin- og avocadosalat. HER kan du se hele oppskriften. 

Har kjøpt inn mere garn i dag,- så nå er det tid for te og mer "arm-strikking".  

Ha en fin kveld alle mann. 

Comment